Gestoomde witte asperges met kruidendressing
bewaar
bewaar

Gestoomde witte asperges met kruidendressing

Door asperges te stomen behouden ze de meeste smaak. Wij bedachten er een friszure kruidendressing bij.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en schil ze rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Halveer de asperges, leg ze in een stoommand of -pan en stoom in 10 min. gaar.

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Prak de eieren tot kruim met een vork.

Doe de peterselie, kappertjes, 1 el vocht van de kappertjes en de mosterd in een kom en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een grove dressing. Schenk voorzichtig de olie erbij en meng tot een geheel. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Roer de helft van het ei erdoor. Verdeel de saus over de asperges en bestrooi met de rest van het ei.

bereidingstipGeen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.

Groenten stomen

Instructievideo - 00:33 min.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Asperges schillen

Instructievideo - 00:45 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gestoomde witte asperges met kruidendressing

Door asperges te stomen behouden ze de meeste smaak. Wij bedachten er een friszure kruidendressing bij.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig