Mandarijnmarmelade
bewaar
bewaar

Mandarijnmarmelade

40 min. bereiden

4 ingrediënten

Aan de slag

Mandarijnen en citroen schoonboenen. Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden. In steelpan schilreepjes in 100 ml water 5 min. zachtjes laten koken, indien nodig extra water toevoegen. Mandarijnen pellen, horizontaal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, doorroeren en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in schone pot schenken. Direct afsluiten en pot 5 min. ondersteboven zetten. Pot omkeren en marmelade laten afkoelen.

algemeenVoor schone potten: was ze af in de vaatwasser, of met sodawater. Spoel de potten en deksels om met kokend heet water (of leg ze in een pan met kokend water) en laat ze omgekeerd afkoelen op een schone theedoek. Bewaar de ongeopende marmelade, maximaal een jaar, op een koele, donkere plek.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mandarijnmarmelade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig