Mandarijnmarmelade
Aan de slag
Mandarijnen en citroen schoonboenen. Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden. In steelpan schilreepjes in 100 ml water 5 min. zachtjes laten koken, indien nodig extra water toevoegen. Mandarijnen pellen, horizontaal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, doorroeren en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in schone pot schenken. Direct afsluiten en pot 5 min. ondersteboven zetten. Pot omkeren en marmelade laten afkoelen.
Mandarijnmarmelade
bijgerecht
null porties
40 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Mandarijnen en citroen schoonboenen. Met dunschiller brede repen van schil schaven. Repen in fijne reepjes snijden. In steelpan schilreepjes in 100 ml water 5 min. zachtjes laten koken, indien nodig extra water toevoegen. Mandarijnen pellen, horizontaal halveren en partjes losmaken. Witte velletjes verwijderen. In hoge pan met dikke bodem partjes met geleisuiker mengen. Vanillestokje opensnijden en merg eruit schrapen. Merg, vanillestokje en schilreepjes toevoegen. Mengsel aan de kook brengen, doorroeren en zodra het weer kookt nog exact 4 min. borrelend laten doorkoken. Af en toe doorroeren. Schuim van marmelade scheppen, vanillestokje verwijderen. Marmelade tot bovenrand in schone pot schenken. Direct afsluiten en pot 5 min. ondersteboven zetten. Pot omkeren en marmelade laten afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg mandarijnen
1 citroen
1 kg geleisuiker
1 vanillestokje
Dit heb je nodig
jampot met schroefdeksel