Snelle bami
Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.
Aan de slag
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van 1 rode peper (bij 4 personen) uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. De andere peper wordt voor 4 personen niet gebruikt.
Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.
Hak ondertussen de pinda’s grof. Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Snelle bami
Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en schil en rasp de gember. Snijd het steeltje van 1 rode peper (bij 4 personen) uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. De andere peper wordt voor 4 personen niet gebruikt.
Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en gember 1 min. Voeg de sojasaus, rode peper en nasi-bamigroente toe. Roerbak 4 min. tot de groenten geslonken zijn.
Hak ondertussen de pinda’s grof. Schep de mie door de groenten. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak een spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de bami over de borden en serveer met de spiegeleieren. Bestrooi het gerecht met de pinda’s.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g mienestjes
1 teen knoflook
1 cm verse gember
900 g nasi-bamigroente
4 el arachideolie
3 el sojasaus
50 g ongezouten pinda's
4 middelgrote scharreleieren