'Indische' pindasoep
bewaar
bewaar

'Indische' pindasoep

Hou je van pindasoep? Deze variant met behalve kip gember, citroengras en koriander moet je proeven!

40 min. bereiden

licht pittig

14 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.

Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.

serveertipGarneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Indische' pindasoep

Hou je van pindasoep? Deze variant met behalve kip gember, citroengras en koriander moet je proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig