'Indische' pindasoep
Hou je van pindasoep? Deze variant met behalve kip gember, citroengras en koriander moet je proeven!
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
'Indische' pindasoep
Hou je van pindasoep? Deze variant met behalve kip gember, citroengras en koriander moet je proeven!
voorgerecht
null personen
370 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindassaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ui
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
3 tl sambal manis
1 l kraanwater
3 kippenbouillontabletten
250 g verse soepgroente
1 stengel koelverse sereh citroengras
300 g kipfilet
6 el pindakaas
3 el ketjap manis
3 tl Ketoembar gemalen koriander
½ citroen