Gestoofde worteltjes met vissticks
Aan de slag
Verhit 30 g boter in een koekenpan en bak de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de sinaasappel. Rasp van 1 helft de oranje schil. Pers beide helften uit. Vul het sap met water aan tot 100 ml.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de worteltjes en het rasp en het sap van de sinaasappel toe en breng zachtjes aan de kook. Stoof de worteltjes met de deksel op de pan op het laagste vuur gaar in 20 min. Schud af en toe om.
Kook ondertussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook toe. Serveer de gestoofde worteltjes met de vissticks en de aardappelpuree.
Gestoofde worteltjes met vissticks
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 30 g boter in een koekenpan en bak de vissticks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de sinaasappel. Rasp van 1 helft de oranje schil. Pers beide helften uit. Vul het sap met water aan tot 100 ml.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een hapjespan en bak de ui glazig. Voeg de worteltjes en het rasp en het sap van de sinaasappel toe en breng zachtjes aan de kook. Stoof de worteltjes met de deksel op de pan op het laagste vuur gaar in 20 min. Schud af en toe om.
Kook ondertussen de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, voeg de melk toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Stamp de aardappelen tot puree en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook toe. Serveer de gestoofde worteltjes met de vissticks en de aardappelpuree.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g boter
2 pakjes vissticks
1 sinaasappel
1 ui
1 zak worteltjes
1 zak kruimige kookaardappelen
150 ml melk
½ bakje bieslook