Aardappelwaaiers
Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.
Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Aardappelwaaiers
Eenvoudig, maar zó feestelijk: aardappelen insnijden en aankleden met spek en knoflook.
bijgerecht
null personen
410 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en maak in elke aardappel met een scherp mes om de halve cm een snee van 3 cm diep. Snijd de plakjes ontbijtspek doormidden. Snijd de knoflook in plakjes.
Steek afwisselend een plakje knoflook en ½ plakje spek in de openingen en leg de aardappelwaaiers in een ovenschaal. Besprenkel met de olie, strooi het zout erover en bak in ca. 45 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappelen
125 g ontbijtspek
4 tenen knoflook
3 el traditionele olijfolie
1 tl zeezout
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 24 cm)