Frambozenbrownies
Een droom voor chocoholics, deze brownies met frambozen en witte chocolade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Breek ondertussen de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot deze is gesmolten.
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.
Breek de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken. Bon appétit!
Frambozenbrownies
Instructievideo - 02:59 min.
Frambozenbrownies
Een droom voor chocoholics, deze brownies met frambozen en witte chocolade.
nagerecht
null porties
315 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC.
Vet de ovenschaal in met wat boter en bekleed met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Breek ondertussen de pure chocolade in stukken. Neem de pan van het vuur en roer de pure chocolade door de boter tot deze is gesmolten.
Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de eieren in een grote kom. Klop in 3 min. luchtig met een mixer en voeg de suiker in delen toe. Schep de gesmolten chocolade om en schenk al roerend bij het eimengsel. Zeef het meel erboven en schep er luchtig door.
Breek de witte chocolade in stukjes en meng de helft van de chocolade met de frambozen voorzichtig door het beslag. Doe in de ovenschaal. Verdeel de rest van de frambozen en de rest van de witte chocolade erover en bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat 2 uur afkoelen. Snijd in stukken. Bon appétit!
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g ongezouten roomboter
250 g pure chocolade
1 vanillestokje
6 middelgrote eieren
200 g witte basterdsuiker
200 g zelfrijzend bakmeel
100 g witte chocolade
250 g verse frambozen
Dit heb je nodig
bakpapier
ovenschaal (34 x 23 cm)