Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
De vegetarische recepten van de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi zijn een begrip. Als je deze aubergines proeft, begrijp je waarom.
Aan de slag
Laat voor de saus de saffraan 5 min. trekken in een kommetje met het hete water. Snijd de knoflook fijn.
Doe de saffraan en knoflook in een schaal met daarin de yoghurt, de helft van de olijfolie, het citroensap en nog wat zout. Klop alles tot een gladde, goudgele saus. Proef of er nog wat zout bij moet en zet de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft. Besprenkel de helften royaal met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Rooster ze ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Leg de auberginehelften op een platte schaal. Verdeel de saffraanyoghurt erover.
Bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitten, leg de basilicumblaadjes erop en serveer.
Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergine
Instructievideo - 02:09 min.
Yotam Ottolenghi's geroosterde aubergines
De vegetarische recepten van de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi zijn een begrip. Als je deze aubergines proeft, begrijp je waarom.
voorgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Laat voor de saus de saffraan 5 min. trekken in een kommetje met het hete water. Snijd de knoflook fijn.
Doe de saffraan en knoflook in een schaal met daarin de yoghurt, de helft van de olijfolie, het citroensap en nog wat zout. Klop alles tot een gladde, goudgele saus. Proef of er nog wat zout bij moet en zet de saus afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de aubergines in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat het vel heel blijft. Besprenkel de helften royaal met de rest van de olie en bestrooi ze met peper en eventueel zout. Rooster ze ca. 40 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Leg de auberginehelften op een platte schaal. Verdeel de saffraanyoghurt erover.
Bestrooi met de pijnboom- en granaatappelpitten, leg de basilicumblaadjes erop en serveer.
bewaartip:
algemeen:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 mg saffraan
3 el water
1 teen knoflook
150 g Griekse yoghurt
5 el traditionele olijfolie
2 el citroensap
2 aubergines
2 el geroosterde pijnboompitten
4 el verse granaatappelpitjes
20 verse basilicumblaadjes
Dit heb je nodig
bakpapier