Worteltaart met banaan
Worteltaart maken? Deze variant met banaan en zelfgemaakte glazuur is kruidig en tegenlijk lekker zoet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de eieren, basterdsuiker en het zout in een ruime kom en klop met de mixer in 5 min. tot een schuimige crème. Mix met de mixer op de laagste stand de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en kaneel erboven en meng met een houten lepel door elkaar.
Schil en rasp de wortel, prak de bananen en hak de noten fijn. Spatel de wortel, banaan en noten door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer de taart na 50 min. regelmatig op gaarheid. Steek een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Laat de taart op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de springvorm. Meng de boter, poedersuiker en roomkaas met de mixer tot een egaal glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de taart.
Worteltaart met banaan
Worteltaart maken? Deze variant met banaan en zelfgemaakte glazuur is kruidig en tegenlijk lekker zoet.
nagerecht
null porties
470 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Doe de eieren, basterdsuiker en het zout in een ruime kom en klop met de mixer in 5 min. tot een schuimige crème. Mix met de mixer op de laagste stand de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de bakpoeder en kaneel erboven en meng met een houten lepel door elkaar.
Schil en rasp de wortel, prak de bananen en hak de noten fijn. Spatel de wortel, banaan en noten door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en bak de taart in ca. 1 uur in de oven gaar. Controleer de taart na 50 min. regelmatig op gaarheid. Steek een satéprikker in het midden. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Laat de taart op een rooster in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de springvorm. Meng de boter, poedersuiker en roomkaas met de mixer tot een egaal glazuur. Verdeel met de bolle kant van een lepel over de bovenkant van de taart.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
200 g lichtbruine basterdsuiker
1 mespunt zout
200 ml zonnebloemolie
250 g zelfrijzend bakmeel
8 g bakpoeder
2 tl gemalen kaneel
400 g winterpeen
2 bananen
60 g ongebrande walnoten
200 g poedersuiker
3 el roomkaas naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
satéprikker
aluminiumfolie