Konijn in mosterdsaus
Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.
Aan de slag
Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.
Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.
Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe. Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Konijn in mosterdsaus
Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.
Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.
Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe. Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
4 konijnenbouten
100 g ontbijtspek
1 ui
3 takjes verse tijm
2 gedroogde laurierblaadjes
250 ml droge witte wijn
250 ml kippenbouillon van tablet
20 g tarwebloem
250 ml verse slagroom
2 el Zaanse mosterd