Vanille-cupcakes
Als jij deze cakejes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Lekker met slagroom en discodip. Bon appétit!
Vanille cupcakes
Instructievideo - 02:51 min.
Vanille-cupcakes
Als jij deze cakejes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis!
nagerecht
null porties
165 kcal
15 min. bereiden
145 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Lekker met slagroom en discodip. Bon appétit!
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
3 el halfvolle melk
125 g zelfrijzend bakmeel
Dit heb je nodig
muffinvormen met 12 holtes