Ballekes in tomatensaus van Peter Jef

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 2 minuten,

Laatst aangepast: 29-11-2004 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 p/p ui
  • boter
  • 1 potje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 brik vloeibaar tomatenconcentraat
  • 1 rundsbouillonblokje
  • tijm, laurier
  • 600 gr gehakt
  • 50 gr paneermeel
  • 1 ei

Bereiden

voor de ballekes: - voeg de eieren en het paneermeel bij het gehakt tot het niet meer plakt aan de vingers - ballekes rollen (niet te klein) voor de saus: - uien fijnsnijden en fruiten in boter - als ze glazig zijn een bodempje water toevoegen - tomatenpuree en gepelde tomaten en vloeibare tomatenconcentraat bijvoegen - alles laten pruttelen op een laag vuurke - de gerolde ballekes, ongebakken, erbij doen - tijm en laurier (niet te zuinig) en rundsbouillon toevoegen. - een uur tot anderhalf uur laten sudderen - opdienen met verse frietjes TIP: maak de saus een dag op voorhand

Bronvermelding