Surinaamse pindasoep van de moeder van Clarence Seedorf

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip

Bereiden

400 gram kipfilet 3 liter water 1 ui 1 prei foelie laurierblad zonnebloemolie 2 uien, gesnipperd 2 bakbananen 2 gewone bananen citroengras 4 rode spaanse peper 8 eetlepels Surinaamse pindakaas selderij, gesnipperd rietsuiker gembersiroop bouillonblokje witte peper zwarte peper sambal oelek zout zoete chilisaus Trek van kipfilet, water, ui, prei, foelie en laurierblad een heerlijke bouillon. Als de kip gaar is, haal deze eruit halen en snij ze in kleine reepjes. Snij ondertussen het citroengras doormidden en kneus deze. Snij de rode pepers over de lengte open en haal de zaadlijsten eruit. Verhit een beetje olie in een grote pan, fruit de gesnipperde uitjes en doe daarna de geprakte bananen erbij. Blijf erbij, want de bananen bakken snel aan. Giet de bouillon bij de uitjes. Roer de pindakaas door de bouillon, totdat het een geheel geworden is. Voeg het citroengras en de rode pepers met de rest van de ingrediënten (op de gehakte selderij na) naar smaak toe. Laat de soep zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog wat pindakaas toe als de soep te dun is, als hij te dik is iets bouillon erbij. Als de soep op smaak is de kip erbij doen. Breng de soep snel aan de kook en laat vervolgens alles ruim een uur zachtjes doorkoken. Vlak voor het opdienen de gehakte selderij erbij doen.

Bronvermelding