Menu
Tapas Piquillo Pepers gevuld met Bonito del Norte en Ui op Stokbrood
Ingrediënten
- stokbrood
Bereiden
1 blikje Bonito del Norte ("Atun Blanco", witte tonijn)
(blikje met uitlekgewicht van 75-90 gram)
1/4 Ui, fijn gesnipperd
1 eetlepel Mayonaise
1 theelepel Citroensap
1/2 theelepel Zwarte peper, bij voorkeur vers gemalen
6 hele Piquillo pepers
6 sneetjes Stokbrood (zo vers en knapperig mogelijk)
Garnering (gebruik je fantasie
Tapas Bereidingswijze
De bereiding van deze Baskische tapas is echt heel makkelijk:
¿ Zet liefst alle ingredienten en borden die u gaat gebruiken van tevoren een uurtje in de koelkast zodat alles lekker koud is voordat u aan de slag gaat;
¿ Maak de vulling door de tonijn, gesnipperde ui, mayonaise, citroensap en gemalen zwarte peper goed door elkaar te mengen;
¿ Vul de Piquillo pepers met het mengsel;
¿ Serveer op een stukje stokbrood;
¿ Het cocktailprikkertje hoort bij de Baskische traditie, gebruik je fantasie voor de garnering.
¡Buen Provecho!
Deze tapas met vers brood en tonijn kunnen best een paar uurtjes in de koelkast bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!
Materialen
Cocktailprikkers of Tandenstokers