Couscousburgers (veganistische hamburgers) met kikkererwten

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 15-11-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zonnebloemolie

Bereiden

Couscous maken volgens aanwijzingen pak. Kikkererwten uitlekken. Sjalotten snipperen tot heel fijn. In kommetje doen, paprikapoeder erbij. Couscous met kikkererwten en sjalottenmengsel kneden, mixen, mengen tot een fijne massa ontstaat. Daarbij de meeste kikkererwten fijnknijpen. Hiervan 6 tot 8 porties maken. Van die porties bal draaien en langzaam plat drukken tot een "burger" ontstaat. Olie in koekenpan en de burgers mooi bruin bakken rondom bij 4 tegelijk.

Materialen

snijplank, mesje, kom dat groot genoeg is, eventueel keukenmachine (met de handen kan ook). Op idee gebracht door veganistisch kookschriftgebruiker om eens op de site veganisme te kijken naar vervangers voor ei als bindmiddel (arrowroot of sojalecithine t.o.v. maizena) en of er behalve falafel nog meer bestaat.

Bronvermelding