Lemon Milano

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2012 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • verse munt
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 125 ml citroensap
  • 200 gram (italiaanse) langevingers (savoiardi)
  • 2 citroenen, in plakken

Bereiden

Klop de mascarpone met de slagroom, suiker en 75 ml citroensap met de mixer stijf. Maak een bodem van de helft van de langevingers en besprenken ze met de helft van het overgebleven citroensap. Bedek de koekjesbodem met de helft van het mascarponemengsel. Leg het restant van de langevingers op de mascarpone en besprenkel met de rest van het citroensap. Bedek met met het restant van de mascarpone en garneer met plakjes citroen en/of munt. Laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Bronvermelding