'Feestcake uit Polen', van het Receptenmeldpunt, het Polenmeldpunt blijkt een farce, dus een Feestcake, door Felix

Gebak, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 11-03-2019 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g bloem .......

Bereiden

Door: Felix Wilbrink Het Nationale Culinaire Columnisten Overleg heeft succes gehad. Het Polenmeldpunt blijkt een farce. Vast het resultaat van onze Oostblok recepten. Dus vieren we dat met deze feestelijke Poolse cake. - 500 g bloem 1 zakje gist 5 dl melk 300 g maanzaad 100 g amandelen, gehakt 150 g suiker 200 g boter 6 eieren 3 eetl gekonfijte sinaasappelschillen, fijn gehakt 75 g gedroogde abrikozen - Meng de bloem met de gist, 1/4 l melk, 50 g suiker, 3 eieren en 50 g boter en kneed dit 10 minuten. Laat het deeg 10 minuten rijzen en rol het uit tot een dunne rechthoek. - Breng intussen de overgebleven melk aan de kook met het maanzaad, de rest van de boter en de suiker en laat dit een kwartier zachtjes koken. Doe het vuur uit en doe de overgebleven eieren erbij, de abrikozen, de amandelen en de sinaasappelschil en roer goed. - Verdeel dit mengsel over de deeglap en rol hem op. Leg de rol deeg in een broodvorm en laat het brood nogmaals een uur rijzen. Bak het brood 35-40 minuten op 180 graden. Verscheen eerder in: De Telegraaf, 22 maart 2012

Bronvermelding