Indiase eiercurry

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 22-06-2012 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 eieren

Bereiden

8 eieren 1 ui 2 tomaten 1 theelepel komijnzaad 1 eetlepel kerriepoeder (garam masala) 0.5 theelepel cayennepeper 1 theelepel gemberpoeder 6 takjes verse koriander (zonnebloem)olie 4 eetlepels geraspte kokos 1 eetlepel tomatenpuree 3 dl kokosmelk zout, peper Bereidingswijze Kook de eieren in ca. 8 minuten hard. Laat ze schrikken en pel ze. Pel en snipper intussen de ui. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng in een bakje de droge specerijen met 2 eetlepels water. Hak de koriander fijn. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui tot deze lichtbruin is. Voeg de geraspte kokos toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de specerijenpasta en tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut. Voeg de kokosmelk en blokjes tomaat toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Halveer de eieren en leg ze in de saus. Voeg de koriander toe en laat het geheel ca. 3 minuten goed doorwarmen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

Bronvermelding