Vegetarische balletjes met aardappelpuree
Het feest kan beginnen, want je nieuwe favoriete maaltijd is binnen. Deze vegetarische balletjes met aardappelpuree is een gegarandeerd succesnummer.
30 min. bereiden
10 ingrediënten
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min. Doe de vegetarische balletjes erbij en bak 1 min. Voeg de tijmblaadjes, tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en stoof ca. 15 min. met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Giet de aardappelen af, voeg de melk, rest van de olie en de helft van de peterselie toe en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over borden. Schep de vegetarische balletjes en tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Vegetarische balletjes met aardappelpuree
Het feest kan beginnen, want je nieuwe favoriete maaltijd is binnen. Deze vegetarische balletjes met aardappelpuree is een gegarandeerd succesnummer.
hoofdgerecht
null personen
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar.
Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min. Doe de vegetarische balletjes erbij en bak 1 min. Voeg de tijmblaadjes, tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en stoof ca. 15 min. met de deksel op de pan. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Giet de aardappelen af, voeg de melk, rest van de olie en de helft van de peterselie toe en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de puree over borden. Schep de vegetarische balletjes en tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
10 g verse tijm
4 el milde olijfolie
200 g vegaballetjes
400 g tomatenblokjes in blik
500 g gezeefde tomaten in pak
15 g verse platte peterselie
50 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper