Broccolisalade
Deze broccolisalade met olijven, pecannoten en spekjes zit boordevol smaak. Ideaal als bijgerecht of als lunch.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Hang de stoompan in de pan en stoom de broccoli in ca. 7 min. beetgaar. Haal de stoompan van het vuur.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 7 min. op middelhoog vuur knapperig.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de olijven grof. Hak de pecannoten grof.
Doe de mosterd in een kom en pers de helft van de citroen erboven uit. Voeg de chilivlokken toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk langzaam, al roerend met de garde, de olie erbij. Meng het citroenrasp erdoor.
Haal de bladeren van de sla los en scheur ze grof. Meng in een schaal de sla, broccoli en dressing. Verdeel het spek, de olijven en pecannoten over de salade.
Broccolisalade
Deze broccolisalade met olijven, pecannoten en spekjes zit boordevol smaak. Ideaal als bijgerecht of als lunch.
bijgerecht
null personen
420 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Hang de stoompan in de pan en stoom de broccoli in ca. 7 min. beetgaar. Haal de stoompan van het vuur.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 7 min. op middelhoog vuur knapperig.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de olijven grof. Hak de pecannoten grof.
Doe de mosterd in een kom en pers de helft van de citroen erboven uit. Voeg de chilivlokken toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk langzaam, al roerend met de garde, de olie erbij. Meng het citroenrasp erdoor.
Haal de bladeren van de sla los en scheur ze grof. Meng in een schaal de sla, broccoli en dressing. Verdeel het spek, de olijven en pecannoten over de salade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g broccoli
200 g spekreepjes
1 biologische citroen
3 el kalamata-olijven zonder pit in pot
40 g pecannoten
1 tl mosterd
½ tl chilivlokken
60 ml extra vierge olijfolie
1 krop romainesla
Dit heb je nodig
stoompan