Broccolisalade
bewaar
bewaar

Broccolisalade

Deze broccolisalade met olijven, pecannoten en spekjes zit boordevol smaak. Ideaal als bijgerecht of als lunch.

25 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Hang de stoompan in de pan en stoom de broccoli in ca. 7 min. beetgaar. Haal de stoompan van het vuur.

Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 7 min. op middelhoog vuur knapperig.

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de olijven grof. Hak de pecannoten grof.

Doe de mosterd in een kom en pers de helft van de citroen erboven uit. Voeg de chilivlokken toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schenk langzaam, al roerend met de garde, de olie erbij. Meng het citroenrasp erdoor.

Haal de bladeren van de sla los en scheur ze grof. Meng in een schaal de sla, broccoli en dressing. Verdeel het spek, de olijven en pecannoten over de salade.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolisalade

Deze broccolisalade met olijven, pecannoten en spekjes zit boordevol smaak. Ideaal als bijgerecht of als lunch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig