No bake kerstboom stracciatella kwarktaartje (advertorial)
Minder suiker en meer eiwit, toch is deze no bake kerstboom straciatellakwarktaart puur genieten. En hij ziet er ook nog eens superleuk uit!
Aan de slag
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp helft van de oranje schil en pers alle vruchten uit. Doe 100 ml sinaasappelsap met 50 ml water (per 5 boompjes) in een kleine steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Bestrooi met de agaragar, roer door en laat 2-3 min. al roerend koken tot deze opgelost is.
Haal van het vuur en laat 1 min. staan. Voeg het mengsel al roerend toe aan de kwark. Verdeel over de kerstboomvormpjes en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Smelt ondertussen de kokosolie 1 min. op laag vuur. Doe de muesli en het sinaasappelrasp in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Meng met de kokosolie en verdeel over de kwarktaartjes. Laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de rest van het water en de blauwe bessen in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook, laat 5 min. koken met de deksel op de pan. Pureer met de staafmixer tot een gladde, dikke saus. Druk de saus met de achterkant van een spatel door een zeef en laat afkoelen tot gebruik.
Verdeel de blauwebessensaus over de borden. Haal de kwarktaartjes uit de koelkast, druk voorzichtig uit de vormpjes en verdeel samen met de gedroogde sinaasappelschijfjes over de saus.
No bake kerstboom stracciatella kwarktaartje (advertorial)
Minder suiker en meer eiwit, toch is deze no bake kerstboom straciatellakwarktaart puur genieten. En hij ziet er ook nog eens superleuk uit!
nagerecht
null porties
200 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Boen 1 sinaasappel schoon, rasp helft van de oranje schil en pers alle vruchten uit. Doe 100 ml sinaasappelsap met 50 ml water (per 5 boompjes) in een kleine steelpan en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Bestrooi met de agaragar, roer door en laat 2-3 min. al roerend koken tot deze opgelost is.
Haal van het vuur en laat 1 min. staan. Voeg het mengsel al roerend toe aan de kwark. Verdeel over de kerstboomvormpjes en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
Smelt ondertussen de kokosolie 1 min. op laag vuur. Doe de muesli en het sinaasappelrasp in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Meng met de kokosolie en verdeel over de kwarktaartjes. Laat minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast.
Doe ondertussen de rest van het water en de blauwe bessen in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook, laat 5 min. koken met de deksel op de pan. Pureer met de staafmixer tot een gladde, dikke saus. Druk de saus met de achterkant van een spatel door een zeef en laat afkoelen tot gebruik.
Verdeel de blauwebessensaus over de borden. Haal de kwarktaartjes uit de koelkast, druk voorzichtig uit de vormpjes en verdeel samen met de gedroogde sinaasappelschijfjes over de saus.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sinaasappels
65 ml water
3 tl agaragar
300 g Lindahls pro+kvarg stracciatella
2 el kokosolie
100 g krokante muesli chocolade 0% suiker
125 g diepvries blauwe bessen
5 AH Excellent gedroogde sinaasappelschijfjes
Dit heb je nodig
siliconen bakvorm kerstboompjes (ingevet)
staafmixer met hakmolen