Rijstvelhapje met rivierkreeftjes en rode biet (advertorial)
Dit knapperige hapje krijg je door je rijstvel te frituren. Vervolgens beleggen we ze rijkelijk met rivierkreeftjes, rode biet en sushigember. Een feestje in je mond!
Aan de slag
Snijd de sushigember fijn en schep om met de geraspte biet en 3 el van het gembervocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rivierkreeftjes met een ½ el limoensap, peper en eventueel zout. Leg de biet en rivierkreeftjes in de koelkast tot gebruik.
Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C. Knip de rijstvellen in kwarten. Frituur ze een voor een enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn en haal met een hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de gefrituurde rijstvellen over een schaal. Verdeel vlak voor het serveren de tuinkers erover. Schep daarop de geraspte biet en de rivierkreeftjes. Verdeel de wasabimayo er in toefjes op en bestrooi met het limoenrasp. Serveer direct.
Rijstvelhapje met rivierkreeftjes en rode biet (advertorial)
Dit knapperige hapje krijg je door je rijstvel te frituren. Vervolgens beleggen we ze rijkelijk met rivierkreeftjes, rode biet en sushigember. Een feestje in je mond!
null personen
70 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sushigember fijn en schep om met de geraspte biet en 3 el van het gembervocht. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rivierkreeftjes met een ½ el limoensap, peper en eventueel zout. Leg de biet en rivierkreeftjes in de koelkast tot gebruik.
Verhit de olie in een hapjespan tot 190 °C. Knip de rijstvellen in kwarten. Frituur ze een voor een enkele seconden tot ze luchtig en krokant zijn en haal met een hittebestendige tang uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de gefrituurde rijstvellen over een schaal. Verdeel vlak voor het serveren de tuinkers erover. Schep daarop de geraspte biet en de rivierkreeftjes. Verdeel de wasabimayo er in toefjes op en bestrooi met het limoenrasp. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g sushigember
125 g koelverse geraspte bietjes
1 biologische limoen
100 g verse rivierkreeftjes
300 ml zonnebloemolie
2 Koh Thai rijstvellen
½ bakje tuinkers
4 el Red Phoenix wasabimayo