Chocolade-lavacakeje met pistache
bewaar
bewaar

Chocolade-lavacakeje met pistache

Heerlijk chocoladetaartje met als verrassing een vloeibaar hart van pistache in plaats van chocolade. Daar houd je wel een plekje voor vrij na het eten.

25 min. bereiden / 12 min. oventijd / 15 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestuif de ingevette bakvorm met wat bloem. Breek de pure chocolade in stukken en smelt au bain-marie. Snijd ⅚ van de boter in blokjes. Klop met een mixer de blokjes boter met ⅚ van de poedersuiker in ca. 2 min. romig. Klop één voor één de eieren door het boter-suikermengsel.

Spatel de gesmolten pure chocolade erdoor. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel samen met het zout luchtig door het beslag. Schep het beslag in de spuitzak en spuit in de bakvorm. Bak de cakejes in ca. 12 min. gaar. Laat 20 min. afkoelen in de vorm.

Maal ondertussen ⅘ van de pistachenoten in het hakmolentje in 10 min. tot een gladde pasta. Voeg halverwege de olie toe. Schraap af en toe de randen van het hakmolentje schoon met een spatel.

Breek de witte chocolade in stukken en doe met de rest van de boter in een hittebestendige kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk erover. Laat 1 min. staan en roer dan glad met een garde tot een glanzende ganache. Meng de pistachepasta erdoor en doe in de spuitzak. Laat 15 min. een klein beetje opstijven in de koelkast.

Hak de rest van de pistachenoten zeer fijn. Haal de cakejes voorzichtig uit de vorm en verdeel over borden. Spuit de pistache-chocoladeganache in het midden van de minikransjes, tot aan de rand. Leg het meringuetoefje erop en bestrooi met de rest van de poedersuiker en de pistachekruim. Bij het aansnijden van de cakejes stroomt de pistachevulling eruit.

bereidingstipJe kunt de cakejes en ganache 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar de cakejes in een afsluitbare trommel en de ganache in de koelkast. Laat de ganache op kamertemperatuur komen, zodat-ie wat vloeibaarder is.
resttip Hou je pistache-chocoladeganache over? Lekker de volgende dag bij je croissant of broodje.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolade-lavacakeje met pistache

Heerlijk chocoladetaartje met als verrassing een vloeibaar hart van pistache in plaats van chocolade. Daar houd je wel een plekje voor vrij na het eten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig