Geroosterde spruitjes kerstboom met druiven
Kook de spruiten kort voor, dan kunnen ze met de druiven de oven in. Kaas erover en voilà: een spectaculaire spruitjesboom.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de spruiten 3-4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Ris de blaadjes van ⅖ takjes tijm en haal de druiven van de takjes. Schep de spruiten en druiven om met de olie, tijmblaadjes, peper en eventueel zout.
Prik de spruiten (aan de brede kant) en druiven op de prikkers en steek in de serveertoren. Verdeel de rest van de takjes tijm ertussen. Zet de serveertoren 20-25 min onder in de oven.
Haal de spruitjesboom uit de oven, bestrooi met de kaaspoeder en serveer.
Geroosterde spruitjes kerstboom met druiven
Kook de spruiten kort voor, dan kunnen ze met de druiven de oven in. Kaas erover en voilà: een spectaculaire spruitjesboom.
bijgerecht
null personen
130 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de spruiten 3-4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.
Ris de blaadjes van ⅖ takjes tijm en haal de druiven van de takjes. Schep de spruiten en druiven om met de olie, tijmblaadjes, peper en eventueel zout.
Prik de spruiten (aan de brede kant) en druiven op de prikkers en steek in de serveertoren. Verdeel de rest van de takjes tijm ertussen. Zet de serveertoren 20-25 min onder in de oven.
Haal de spruitjesboom uit de oven, bestrooi met de kaaspoeder en serveer.
algemeen:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g geschoonde spruitjes
5 takjes verse tijm
250 g pitloze rode druiven
1 el milde olijfolie
1 AH Excellent tweedelige serveertoren
50 g kaaspoeder robusto
Dit heb je nodig
doosje cocktailprikkers