Geroosterde spruitjes kerstboom met druiven
bewaar
bewaar

Geroosterde spruitjes kerstboom met druiven

Kook de spruiten kort voor, dan kunnen ze met de druiven de oven in. Kaas erover en voilà: een spectaculaire spruitjesboom.

35 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de spruiten 3-4 min. Giet af en spoel onder koud stromend water.

Ris de blaadjes van ⅖ takjes tijm en haal de druiven van de takjes. Schep de spruiten en druiven om met de olie, tijmblaadjes, peper en eventueel zout.

Prik de spruiten (aan de brede kant) en druiven op de prikkers en steek in de serveertoren. Verdeel de rest van de takjes tijm ertussen. Zet de serveertoren 20-25 min onder in de oven.

Haal de spruitjesboom uit de oven, bestrooi met de kaaspoeder en serveer.

algemeenLaat je gasten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
bereidingstipAls je geen serveertoren hebt, bak de spruitjes met de druiven dan op een met bakpapier beklede bakplaat en serveer in een kransvorm of op een grote serveer schaal en bestrooi met de kaas.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde spruitjes kerstboom met druiven

Kook de spruiten kort voor, dan kunnen ze met de druiven de oven in. Kaas erover en voilà: een spectaculaire spruitjesboom.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig