Mini Wellington met diamanthaas
In plaats van rosbief wordt er in deze beef Wellington diamanthaas gebruikt. De miniversie staat gezellig op tafel en is vertrouwd van smaak.
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olijfolie in een hapjes en slink de spinazie 3 min. op hoog vuur. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de helft van de oregano met de helft van de tomatentapenade. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Haal de diamanthazen uit de verpakking en dep rondom droog met keukenpapier. Snijd het vlees elk in 2 gelijke stukken en bestrooi eventueel rondom met zout. Verhit een koekenpan ca. ½ min. voor op hoog vuur. Doe ⅓ van de olijfolie in de pan en bak het vlees 1 min. rondom. Het vlees moet een mooie bruine kleur hebben, maar mag niet gaar zijn. Haal uit de pan, bestrooi rondom met versgemalen zwarte peper en laat op een bord rusten tot gebruik.
Snijd het bladerdeeg in de lengte en breedte doormidden, zodat je 4 gelijke rechthoeken hebt. Smeer de plakjes deeg in met het tapenade-oreganomengsel en beleg met de gebakken spinazie. Houd 2 cm van de randen vrij. Leg een stukje vlees op de korte kant van het deeg en rol op. Snijd het overtollige deeg aan de zijkanten af en knijp de randjes en de onderkant goed dicht.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Maak met de achterkant van een schilmesje een aantal decoratieve strepen in het deeg zonder het door te snijden. Leg de beef Wellingtons met de naadkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 min. voor medium-rare of 15 min. voor medium in de oven goudbruin en gaar.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de margarine in een steelpan en fruit hierin de sjalot en de rest van de tapenade 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de fond en de rest van de oregano toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ondertussen de slamelange om met de rest van de olie, de rodewijnazijn en peper. Schep wat van de jus op de platte borden en leg daarop 1 beef Wellington. Verdeel de salade ernaast.
Mini Wellington met diamanthaas
In plaats van rosbief wordt er in deze beef Wellington diamanthaas gebruikt. De miniversie staat gezellig op tafel en is vertrouwd van smaak.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
45 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verhit ⅓ van de olijfolie in een hapjes en slink de spinazie 3 min. op hoog vuur. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken. Druk met de achterkant van een pollepel het overtollige vocht eruit.
Meng de helft van de oregano met de helft van de tomatentapenade. Verwarm de oven voor op 220 °C.
Haal de diamanthazen uit de verpakking en dep rondom droog met keukenpapier. Snijd het vlees elk in 2 gelijke stukken en bestrooi eventueel rondom met zout. Verhit een koekenpan ca. ½ min. voor op hoog vuur. Doe ⅓ van de olijfolie in de pan en bak het vlees 1 min. rondom. Het vlees moet een mooie bruine kleur hebben, maar mag niet gaar zijn. Haal uit de pan, bestrooi rondom met versgemalen zwarte peper en laat op een bord rusten tot gebruik.
Snijd het bladerdeeg in de lengte en breedte doormidden, zodat je 4 gelijke rechthoeken hebt. Smeer de plakjes deeg in met het tapenade-oreganomengsel en beleg met de gebakken spinazie. Houd 2 cm van de randen vrij. Leg een stukje vlees op de korte kant van het deeg en rol op. Snijd het overtollige deeg aan de zijkanten af en knijp de randjes en de onderkant goed dicht.
Splits het ei, het eiwit gebruik je niet. Klop de eidooier los en bestrijk met de bakkwast de Wellingtons ermee. Maak met de achterkant van een schilmesje een aantal decoratieve strepen in het deeg zonder het door te snijden. Leg de beef Wellingtons met de naadkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 min. voor medium-rare of 15 min. voor medium in de oven goudbruin en gaar.
Snipper ondertussen de sjalotten. Verhit de margarine in een steelpan en fruit hierin de sjalot en de rest van de tapenade 3-4 min. op middelhoog vuur. Voeg de fond en de rest van de oregano toe en laat 5-10 min. inkoken tot een dikke jus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep ondertussen de slamelange om met de rest van de olie, de rodewijnazijn en peper. Schep wat van de jus op de platte borden en leg daarop 1 beef Wellington. Verdeel de salade ernaast.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
3 el milde olijfolie
200 g verse spinazie
1 el gedroogde oregano
145 g tapenade tomaat zongedroogd
2 diamanthaas
270 g vers bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
2 sjalotten
60 g plantaardige margarine
200 ml paddenstoelenfond in pot
250 g rucola slamelange
2 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
bakkwast
bakplaat
bakpapier