Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje
Maak de soep voor kids af met een kerstboompje van een hartig soesje, mozzarella en een cherrytomaatje. Hoe leuk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in borden. Vul elke soes met 1 minimozzarella, rijg ze aan een (kerst)prikker met een cherrytomaat en nog een minimozzarela en zet in de soepkom.
Gerelateerde recepten
Geroosterde tomatensoep met tomaat-mozzarellasoesje
Maak de soep voor kids af met een kerstboompje van een hartig soesje, mozzarella en een cherrytomaatje. Hoe leuk!
voorgerecht
null personen
255 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de soep in borden. Vul elke soes met 1 minimozzarella, rijg ze aan een (kerst)prikker met een cherrytomaat en nog een minimozzarela en zet in de soepkom.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g red intense trostomaten
1 tl kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
3 el traditionele olijfolie
100 g tomaten-groentepuree in tube
500 ml water
2 takjes verse tijm
1 biologische groentebouillontablet
20 g AH Excellent lege soezen
8 mini mozzarella's
4 cherrytomaten
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
AH Excellent prikkers