Geroosterde tomatensoep met crispy chili en mozzarella
bewaar
bewaar

Geroosterde tomatensoep met crispy chili en mozzarella

Als je van pittig houdt, mag een lepeltje crispy chili olie niet ontbreken. Spice up je tomatensoep, en je hebt een bijzondere twist op dit klassieke voorgerecht.

20 min. bereiden / 45 min. oventijd

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met de balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg samen met de ongepelde teen knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in de oven.

Verhit de rest van de olie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Haal de bakplaat uit de oven. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Scheur de (mini)mozzarella eventueel in stukken en verdeel met de crispy chili over de soep.

variatietipMet wat kleine twists maak je een feestelijk gerecht dat iedereen aan tafel kan eten: voor kinderen, vegan of klassiek.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde tomatensoep met crispy chili en mozzarella

Als je van pittig houdt, mag een lepeltje crispy chili olie niet ontbreken. Spice up je tomatensoep, en je hebt een bijzondere twist op dit klassieke voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig