Flammkuchen-tartelettes
bewaar
bewaar

Flammkuchen-tartelettes

Deze hartige mini-taartjes zijn geïnspireerd op de Elzasser flammkuchen. Je vult de tartelettes met dezelfde ingredienten: ui, spek en crème fraîche. Onweerstaanbaar!

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode ui. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Meng de crème fraîche met het spek-uimengsel en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Vul de tartelettes met het mengsel en bak 15-20 min. in de oven. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren erover.

bereidingstipJe kunt de tartelettes een halve dag van tevoren maken, warm voor het serveren ca. 5 min. op in een voorverwarmde oven van 160 °C of 3 min. in de airfryer op 160 °C.
biertipServeer een Bitburger Pilsner erbij. Smaak: Pils. Herkomst: Duitsland. Perfect gezelschap bij romige gerechten met vlees, zoals deze flammkuchen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flammkuchen-tartelettes

Deze hartige mini-taartjes zijn geïnspireerd op de Elzasser flammkuchen. Je vult de tartelettes met dezelfde ingredienten: ui, spek en crème fraîche. Onweerstaanbaar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig