Flammkuchen-tartelettes
Deze hartige mini-taartjes zijn geïnspireerd op de Elzasser flammkuchen. Je vult de tartelettes met dezelfde ingredienten: ui, spek en crème fraîche. Onweerstaanbaar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode ui. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de crème fraîche met het spek-uimengsel en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Vul de tartelettes met het mengsel en bak 15-20 min. in de oven. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren erover.
Flammkuchen-tartelettes
Deze hartige mini-taartjes zijn geïnspireerd op de Elzasser flammkuchen. Je vult de tartelettes met dezelfde ingredienten: ui, spek en crème fraîche. Onweerstaanbaar!
null porties
65 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de rode ui. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak nog 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de crème fraîche met het spek-uimengsel en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Vul de tartelettes met het mengsel en bak 15-20 min. in de oven. Snijd de bieslook fijn en strooi voor het serveren erover.
bereidingstip:
biertip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ rode ui
50 g gerookte spekreepjes
100 g crème fraîche
¼ tl gemalen nootmuskaat
12 AH Excellent tartelettes naturel
5 g verse bieslook