Chocolade-chipolatasurprise
Aan de slag
Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel. Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord; doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water. Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer. Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de chocolade 1 minuut op vol vermogen. Roer de gesmolten chocolade door. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf. Druppel de chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn. Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven. Roer de crème fraîche, het bessensap en de suiker door elkaar. Schep hier een grote eetlepel van op vier dessertbordjes. Leg de chocoladebollen erop. Strooi bosbessen rond de bollen.
Chocolade-chipolatasurprise
nagerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel. Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord; doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water. Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer. Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de chocolade 1 minuut op vol vermogen. Roer de gesmolten chocolade door. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf. Druppel de chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn. Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven. Roer de crème fraîche, het bessensap en de suiker door elkaar. Schep hier een grote eetlepel van op vier dessertbordjes. Leg de chocoladebollen erop. Strooi bosbessen rond de bollen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 beker chipolatapudding
75 g melkchocolade
125 ml crème fraîche
3 eetlepels rodebessensap
1 eetlepel suiker
100 g bosbessen
Dit heb je nodig
magnetronschaal