Cazuela de pollo
bewaar
bewaar

Cazuela de pollo

40 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het bouillontablet. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat en de paprika toe. Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken. Pureer het daarna met de staafmixer in de pan. Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper. Lekker met stokbrood.

algemeenFamilierecept Allerhande 7 2008. De Colombiaanse zusjes Paola en Tatiana Ramirez wonen al jaren in Nederland. Ze gaan regelmatig voor familiebezoek naar Pereira. 'Als we na zo'n lange reis aankomen, heeft mijn moeder tot onze grote vreugde altijd een pan van deze soep klaarstaan. Het is een maaltijdsoep die meestal bij speciale gelegenheden wordt gegeten.' Het recept hiernaast is een snelle versie van de oorspronkelijke soep. Moeder Ramirez maakt de soep van hele kippen, die ze eindeloos laat trekken. 'Ze is er echt een hele ochtend mee bezig,' aldus de zusjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Cazuela de pollo

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig