Smikkelbrood van Mieke
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de broden overlangs. Bestrijk de snijkanten van het brood met de kruidenboter.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de plakjes spek in porties 1 min. Verdeel over de 2 onderste helften van het brood. Snijd de bosuitjes in zeer dunne ringetjes en verdeel over het spek. Verdeel de kaas over de bosui. Leg de bovenste helften van het brood erop.
Wikkel de 2 broden in aluminiumfolie en leg ze 25 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder het aluminiumfolie en snijd het brood in stukken. Serveer eventueel met tomatensalade.
Voor een dagje zonder vlees vervangt Mieke het spek door tomaten.
Smikkelbrood van Mieke
null personen
670 kcal
10 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de broden overlangs. Bestrijk de snijkanten van het brood met de kruidenboter.
Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de plakjes spek in porties 1 min. Verdeel over de 2 onderste helften van het brood. Snijd de bosuitjes in zeer dunne ringetjes en verdeel over het spek. Verdeel de kaas over de bosui. Leg de bovenste helften van het brood erop.
Wikkel de 2 broden in aluminiumfolie en leg ze 25 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Verwijder het aluminiumfolie en snijd het brood in stukken. Serveer eventueel met tomatensalade.
Voor een dagje zonder vlees vervangt Mieke het spek door tomaten.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 ciabatta
½ bakje kruidenboter
2 x 100 g ontbijtspek
1 zakje bosui
150 g extra belegen kaas