Rijstmuffins

Rijst, Hapje, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 26-11-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram wilde en witte rijst
  • 75 gram rookamandelen
  • 3 eiren
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 200 ml melk
  • 275 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 125 gram geraspte belegen kaas
  • 12 [apieren cakevormpjes

Bereiden

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing en laten afkoelen. Amandelen fijnhakken. Oven voorwarmen op 200 graden. papierenvormpjes op bakplaat zetten. Eiren met mixer schuimig kloppen. Olie en mosterd erdoor kloppen. Melk, bloem en bakpoeder in gedeelten toevoegen en met mixer op laagste stand doorkloppen tot vrij dik beslag. Rijst, amandelen en kaas erdoor mengen. Beslag gelijkmatig over vormpjes verdelen. Vormpjes in midden van oven in ca. 15min. goudbruin en gaar bakken. Op rooster laten afkoelen. Serveren met creme fraiche.

Bronvermelding