Groente rosti

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 45 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 29-05-2005 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • 125 gr tauge
  • 1 rode paprika (in fijne reepjes)
  • 250 gr chinese kool (in fijne reepjes)
  • 1 ui (in fijne reepjes)
  • 1 el bloem
  • 2 eieren
  • 1 teentje knoflook
  • zout, sambal, ketjap

Bereiden

Rasp de aardappelen fijn, spoel ze niet af en doe ze in een wijde schaal/kom. Meng alle voorbereide groente door de aardappelen Klop in een kom de eieren, bloem, uitgeperste knoflook, snufje zout, 1 tl sambal, en 1 el ketjap door elkaar. Eimengsel door aardappelen roeren Smelt in een ruime koekepan de 2 el boter en 1 el olie en schep het aardappelmengsel erin. Strijk de bovenkant glad en laat de rostikoek op halfhoog vuur aan 1 kant goudbruin bakken. Keer de rostikoek mbv grote platte deksel en bak de andere kant ook goudbruin. Lekker met een burgertje!

Bronvermelding