(Sonja Bakker) Italiaanse pasta met champignons

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-01-2009 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram dunne sperzieboontjes
  • 250 gram kastanje champignons
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el olie v.d. zongedroogde tomaatjes
  • 150 gram tomaten
  • 75 gram rucola
  • 100 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 el basilicum
  • 3 sjalotjes
  • 1 el olijfolie
  • pasta

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de sjalotjes en kastanje champignons en bak ze in 1 el olijfolie. Kook de pasta beetgaar en voeg de laatste 5 min. v.d. kooktijd de boontjes toe. Snij de zongedroogde tomaatjes en de verse tomaten in stukjes. Giet de pasta en de boontjes af en schep de tomaten, de olie, de rucola en de gebakken sjalotjes en champignons er door heen. Schep het mengsel in een ovenschaal en garneer met de geraspte kaas en pijnboompitjes. Laat het geheel in de oven gedurende circa 10 min. goed warm worden. Garneer de ovenschotel voor je hem op tafel zit met de gesneden basilicum. Lekker met een frisse salade met magere dressing.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding