Pepernoten

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 04-12-2004 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram bakpoeder
  • 2 lepels speculaas-kruiden
  • 1 lepel stroop
  • 25 gram roomboter
  • 50 gram bruine basterd suiker
  • 1 a 2 theelepels zout
  • 1 lepel melk

Bereiden

Kneed met natte handen alle ingrediënten in een schone schaal tot deeg. Ga net zolang door tot het deeg niet meer aan je handen kleeft. Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur staan. Vet de bakplaat in. Maak van het deeg kleine knikkers en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg in 15 minuten tot echte pepernoten. Laat de noten na het bakken nog 10 minuten afkoelen. Anders brand je echt je vingers!

Materialen

Verwarm de oven voor op 180-200 C.

Bronvermelding