Menu
Gemarineerde meloen met serranoham (kerstAllerhande 1996)
Ingrediënten
- 1 galliameloen
- 1 sinaasappel
- 1 dl dessertwijn (Beaume de venise)
- 1 tl roze peperbessen
- 75 gr serrano-ham
- 1 takje munt
Bereiden
Voorbereiden: Sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees. Boven kommetje vruchtvlees met scherp mesje tuusen vliesjes uitsnijden, hierbij sap opvangen. Meloen halveren, pitjes verwijderen en met meloenbolletjeslepel ca. 20 bolletjes uit meloen steken. In kom sinaasappel, meloenbolletjes, sinaasappelsap, wijn en peperkorrels door elkaar scheppen. Afdekken en tot gebruik in koelkast bewaren. Meloenhelften afgedekt in koelkast zetten. Ham in reepjes snijden.
Bereiden: Munt in toefjes verdelen. Hamreepjes door meloenmengsel scheppen. Meloenmengsel met sap over meloenhelften verdelen. Meloenhelften elk op midden van twee borden zetten. Garneren met munt.
Materialen
meloenbolletjeslepel scherp mesje