Kervelbroodjes

Brood/sandwiches, Buffet, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-12-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 zakjes verse kervel
  • 1/2 pak witbroodmix (koopmans)
  • 1 el boter
  • 1 kleine ui
  • 3 el geraspte oude kaas
  • 100 gr zachte verse roomkaas
  • 1 el boter om in te vetten
  • zout en peper

Bereiden

Voorbereiden: Kervel fijnhakken. In kom broodmix en helft van kervel door elkaar scheppen. 1,5 dl lauw water en boter erdoor mengen. Deeg kneden en ca. 15 minuten laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing op pak. Intussen ui pellen en fijnsnipperen. In kom ui, geraspte kaas, roomkaas, rest van kervel, snufje zout en peper door elkaar mengen. Deeg in 12 gelijke stukken verdelen. Stukken deeg iets plat drukken. In midden kervelmengsel leggen. Deeg om mengsel heenvouwen en tot bolletjes vormen. Bakplaat invetten. Deegbolletjes op bakplaat leggen met sluitnaad naar beneden. Nogmaals laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing op verpakking. Intussen oven voorverwarmen op 225gr C of gasovenstand 5. In midden van oven broodjes ca. 15 minuten bakken. laten afkoelen. Tot gebruik in afgesloten plastic zak bewaren. Het liefst warm en knapperig serveren. Dus eventueel voor opdienen in oven verwarmen.

Bronvermelding