'Gehaktbrood' uit de Griekse keuken. Lekker met Tzatziki

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 25-06-2009 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • pittig

Bereiden

Ingrediënten 1kg. mager rundergehakt 3 eieren peper en zout voor de vulling: 2 sjalotjes 2 teen knoflook 1 bosje basilicum 100gr. Parmezaanse kaas, geraspt 3 eetl. kappertjes 2 eetl. olijfolie 100gr. rauwe ham 100gr. belegen kaas in plakken Voorbereiding Zet de oven aan op 140 graden Bereidingswijze Meng in een kom de eieren door het gehakt en breng de massa op smaak met peper en zout. Hak in de keukenmachine of met de staafmixer de ingredienten voor de vulling klein. Verdeel het gehakt in twee gelijke porties en leg de helft in het oven bakblik. Druk het stevig aan.Verdeel daarover de vulling en druk daarop de rest van het gehakt.Bedek het gehaktbrood met de plakken rauwe ham. Plaats het bakblik in de oven en bak het brood in ca. 3 kwartier gaar op 140 graden. Neem het blik uit de oven en dek het gehaktbrood af met de plakken kaas. Plaats het gehaktbrood nog een kwartier terug in de oven en laat de kaas gratineren. Serveertips Heerlijk met een salade. en vers stokbrood en Tzatziki. Recept de lekkerste Tzatziki: 250 gr. dikke (Griekse yoghurt of (uitgelekte Bulgaarse), 1 niet te grote komkommer, 3-4 teentjes knoflook, zout, wat takjes verse dille, 2 eetlepels azijn en 4 eetlepels olijfolie. *In Nederland verkrijgbare Griekse yoghurt: Total, de 10% is de dikste en het meest geschikt voor Tzatziki. Voorbereiding Komkommer schillen, grof raspen en enkele uren laten uitlekken (belangrijk, anders wordt de tzatziki te waterig), de dille fijn snijden. Bereidingswijze De gekoelde yoghurt vermengen met de uitgeperste knoflook, dille, azijn, zout en de komkommer, flink omscheppen en lepel voor lepel de olijfolie toevoegen, omscheppen. Het geheel minstens 1 uur in de koelkast voor het serveren.

Bronvermelding