Aardappelsalade, van Ria

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 35 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kopje olijfolie
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl zout
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 3 eetl citroensap of azijn
  • 1 eetl witte of rode wijn
  • 1 tl suiker
  • 1 eetl ontvette bouillon, kan ook van een bouillonblokje
  • 750 g aardappels
  • klein gehakt uitje

Bereiden

Voor de aardappelsalade nemen we niet al te grote stevige aardappels, geen kruimige. Kook ze in de schil gaar en haal de schil er direct af. Ik steek ze op een vork, anders is het wel een heet karweitje. Snijd ze in dobbelsteentjes en doe ze met het uitje in de schaal. Voeg hier voorzichtig roerend direct de dressing door. - Dressing: ( basis ) Ingrediënten goed door elkaar mengen. Eerst de azijn of citroensap, daarna de olie! Bij deze basisdressing kun je van alles toevoegen: vers gehakte kruiden naar smaak of nog wat selderiezout, cayennepeper of kappertjes, in blokjes gesneden appel, uitgebakken spekjes, heel fijn gehakte paprika, nog wat meer ui, klein gesneden ansjovis of ei. Maak een keuze. - Al het vocht moet eigenlijk opgenomen worden door de aardappels, maar als je dat lekker vindt, kun je ook nog wat mayonaise toevoegen. Laat de salade afkoelen.

Bronvermelding