Cola Kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 30-12-2004 | 37 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter cola
  • 2 stuks kippenbouillontabletten
  • 12 stuks kipdrumsticks
  • 1 dl. tomatenketchup
  • 125 ml. creme fraiche
  • 12 plakjes bacon (ca. 150 gram)
  • 1 eetl. maizena

Bereiden

Dit Columbiaanse recept heeft onder de kop "Familierecepten" op de AH-site gestaan maar is nu nergens meer te vinden. Het is, ondanks dat het natuurlijk geen goed gerecht is voor de lijn, echter zo waanzinnig lekker dat ik zo'n beetje feest vierde toen ik nog een uitgeprinte versie in mijn receptenkast tegenkwam. In ruime pan cola aan de kook brengen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Drumsticks in pan leggen. Kip op matig vuur in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen oven voorverwarmen op 250 graden. Drumsticks met schuimspaan uit pan scheppen en op werkvlak kort laten afkoelen. Om elke drumstick plak bacon wikkelen, naast elkaar in ovenschaal leggen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot bacon knapperig is. Intussen ketchup en creme fraiche door cola roeren. Laten inkoken tot gebonden saus. Als de saus te dun is, in kom maizena met 1 eetlepel water mengen. Maizenapapje door saus roeren en verder laten binden. De drumsticks uit de oven halen, vrijgekomen vocht afgieten. Saus over de drumsticks schenken. Serveren met rijst, en stukjes sinaasappel of gebakken krieltjes. ECHT PROBEREN!!!!!! HET KLINKT RAAR MAAR HET IS ECHT ONWIJS LEKKER!!!!

Materialen

lage ovenschaal

Bronvermelding