Andijvie, tikje mex, van Bob

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 25-11-2019 | 78 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 g fijn gesneden andijvie
  • 1,5 kg aardappels
  • 0,5 tl chilipoeder
  • zout en peper
  • klein blikje maïskorrels
  • klein blikje ananasstukjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 2 eetl boter
  • wat olijfolie
  • 1 fijn gehakt teentje knoflook
  • 100 g fijn gesneden bacon
  • 2 dl melk ......

Bereiden

Kook de aardappels gaar en maak daar met de boter en de melk, peper en het zout puree van. Fruit de ui, paprika, knoflook en de bacon in wat olijfolie, doe de andijvie er bij en laat dat even slinken. Meng dit met de overige ingrediënten door de puree, even doorwarmen. - *Je kunt de zeer fijn gesneden andijvie ook tot slot rauw door de massa doen en het geheel 1 minuut doorwarmen. - *zie ook in dit kookschrift: Andijvie, echt anders 2, van Bob

Bronvermelding