Italiaanse tomatensoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 06-01-2005 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 6 romatomaten (stukjes)
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 dl tuinkruidenbouillon (tablet)
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gedroogd basilicum
  • allesbinder
  • peper
  • zout
  • suiker
  • 4 toefjes basilicum

Bereiden

Verhit de olie in een soeppan en bak de ui in ca. 5 min. glazig. Voeg de stukjes tomaat en de tomatenpuree toe en bak ze kort mee. Voeg de bouillon toe en breng alles al roerend aan de kook. Laat de soep 15 min. op een laag vuur trekken. Zeef de soep en druk met de bolle kant van een lepel het vocht uit het vruchtvlees van de tomaten. Doe de soep terug in de pan. Voeg het knoflookpoeder, het paprikapoeder en het gedroogde basilicum toe en breng de soep weer aan de kook. Bind de soep licht met allesbinder en breng hem op smaak met peper, zout en suiker. Garneer met de toefjes basilicum.

Bronvermelding