Aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 24-01-2005 | 251 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • vers gemalen peper
  • zeezout
  • 1 takje rozemarijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 graden (grill-stand) Was de aardappelen goed, want ze worden niet geschild. Snijd ze vervolgens in grove stukken en verdeel ze over de bakplaat. Pers de teentjes knoflook boven een kommetje uit. Doe hier de olijfolie en wat peper en zout (naar smaak) bij. Roer het tot een soort papje en verspreid dit over de aardappels. Strooi er tenslotte de (grof gehakte) rozemarijn overheen en zet de bakplaat gedurende 30 minuten in de oven.

Materialen

bakplaat (oven), bakpapier

Bronvermelding