Malvalekkers (zuid afrikaans)

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Anders.

Laatst aangepast: 08-02-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gram Gelatine
  • 250 ml Koud water
  • 800 gram suiker
  • 500 ml Kook water
  • 5 ml Vanille extract
  • 250 gram kokos
  • 30 ml Cacao

Bereiden

Strooi de gelatine over het koude water in een mengbak.Los de suiker op in het kookwater roer dit op een laag pitje tot dat alle suiker is opgelost.En breng het dan aan de kook tot dat er een stroperige massa ontstaat.Kluts de gelatine tot dat het op een geklutst eiwit lijkt.Voeg dit bij die stroop en kook dit 20 minuten sonder een deksel op een laag pitje zonder te roeren.Het mengsel moet een beetje borrelen terwijl het kookt maar niet teveel.Laat het dan afkoelen tot dat het lauw is.Kluts dan het mengsel 15 minuten lang lang met een mixer tot dat het dik en wit is en voeg het vanille extract erbij als het een dik mengsel is.Spoel een vierkante grote ovenschaal af met koud water en gooi daar het mengsel in en laat het in de ijskast opstijven.Meng de kokos en cacao door elkaar en rooster het op een laag pitje licht bruin.Laat het afkoelen.Snij het stijve mengsel in vierkantjes en rol elke vierkantje in het kokos cacao mengsel.Lekker eet!Bewaar het wel in de ijskast.

Bronvermelding