Ineke's Paddestoelenbouillon

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 15-02-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gr gedroogde cèpes (eekhoordjesbrood)
  • 2 uien
  • 5 stengels bleekselderij
  • 2 bietjes
  • 1 el roomboter
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 el marmite
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 250 gr champignons
  • sprietje bieslook
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper

Bereiden

Helft van boter verhitten. Uien en bleekselderij (in stukken) ongeveer 5 minuten bakken. Toevoegen: goed afgespoelde cèpes, ontvelde bieten in stukjes, bouillontabletten, marmite, piment, laurierblad en 1½ liter water. Dit alles 30 minuten laten trekken. Ondertussen de schoongeveegde champignons in plakjes snijden en in de rest van het boter bakken. Bouillon zeven. Eventueel nog zout en peper toevoegen. De gebakken champignons toevoegen. Bij het uitserveren bieslook erover knippen.

Bronvermelding