Aardappel ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 31-01-2007 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 kg Vastkokende aardappels
  • 1 L Blueband finesse voor verrijken
  • 1 kg Magere spekreepjes
  • 1 plant Bieslook
  • 5 teentjes knoflook
  • Knorr Aromat naar smaak
  • 500 gram Champignons
  • Beetje olie of boter om in te vetten

Bereiden

- Schil de aardappels, was ze grondig en snijd ze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. - Boen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. - Doe de aardappels in een grote pan met ruim water. - Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. - Schil ondertussen de knoflook teentjes en pers ze uit. - Doe de spekreepjes samen met de uitgeperste knoflook teentjes en gesneden champignons in een koekenpan en voeg naar smaak de knorr aromat toe. Bak de spekje uit en de champignons gaar. - Verwarm de oven voor op 220 graden. - Klop en blueband finesse voor verrijken los in een grote kom met een vork. - Knip de bieslook fijn en voeg toe. Meng het goed met de blueband finesse voor verrijken. - Meng de gebakken spekjes met knoflook en champignons er door. - Giet de aardappels af. Spoel even na met koud water. - Vet de twee ovenschalen in. - Verdeel de aardappels dakpansgewijs over de schalen. - Schenk nu het blueband finesse voor verrijken, bieslook, champignons, spekjes mengsel erover. - Plaats de schalen in de oven. - Roer ze na 20 minuten een keer goed door. - Na ongeveer nog eens 20 minuten is de ovenschotel gaar. Lekker met sperzie bonen.

Materialen

- Schil mesje; - Knoflook pers; - 2 Grote ovenschalen; - Schaar; - Pan; - Koekenpan; - Grote kom; - Vork

Bronvermelding