Pepernoten zonder zuivel
Lactosevrije pepernoten, met koolzaadolie in plaats van boter. Om flink mee te strooien!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar. Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
Pepernoten zonder zuivel
Lactosevrije pepernoten, met koolzaadolie in plaats van boter. Om flink mee te strooien!
null porties
35 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe alle ingrediënten in een kom en voeg het zout toe. Meng met de hand tot een samenhangend deeg. Het deeg blijft een beetje los. Verpak in vershoudfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast.
Breek van het deeg stukjes zo groot als flinke suikerklontjes en druk ze stevig in elkaar. Leg de pepernoten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en gaar.
allergietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 mespunt zout
10 g koek- en speculaaskruiden
75 g lichtbruine basterdsuiker
150 g zelfrijzend bakmeel
75 ml koolzaadolie