Courgette-knolselderijsalade
Smaak, geur én kleur. Dit gerecht heeft het allemaal: zoete knolselderij, knapperige noten, frisse munt en pittige kaas.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de plakken in reepjes en leg ze in de grote ovenschaal. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 35 min. in de oven.
Doe ondertussen de hazelnoten in de kleine ovenschaal en bak in ca. 8 min. naast de knolselderij goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de courgettes in de lengte in 4 parten. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in schuine reepjes van 1 cm breed. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de courgette reepjes 4 min. op hoog vuur. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en laat afkoelen.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak citroensap toe aan de salade. Scheur de blaadjes van de munt in stukken en meng door de salade. Bestrooi met de hazelnoten en geschaafde Parmezaanse kaas.
Knolselderij snijden
Instructievideo - 00:44 min.
Courgette-knolselderijsalade
Smaak, geur én kleur. Dit gerecht heeft het allemaal: zoete knolselderij, knapperige noten, frisse munt en pittige kaas.
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de knolselderij en snijd in plakken van 1/2 cm. Snijd de plakken in reepjes en leg ze in de grote ovenschaal. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout. Rooster ca. 35 min. in de oven.
Doe ondertussen de hazelnoten in de kleine ovenschaal en bak in ca. 8 min. naast de knolselderij goudbruin. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Snijd de courgettes in de lengte in 4 parten. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mes en snijd het vruchtvlees in schuine reepjes van 1 cm breed. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de courgette reepjes 4 min. op hoog vuur. Pers na 2 min. de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaal en laat afkoelen.
Rasp de gele schil van de schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en naar smaak citroensap toe aan de salade. Scheur de blaadjes van de munt in stukken en meng door de salade. Bestrooi met de hazelnoten en geschaafde Parmezaanse kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g knolselderij
5 el traditionele olijfolie
40 g ongebrande hazelnoten
2 courgettes
1 teen knoflook
1 citroen
15 g verse munt
50 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)
ovenschaal (10 x 15 cm)