Pasta met mosselen en lamsoren
Mediterrane spaghetti met mosselen, room en lekker zilte lamsoren.
Aan de slag
Gooi de mosselen weg die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die hierna open zijn gaan staan. Laat ze in koud water staan.
Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 1 min. Voeg de wijn en de kookroom toe en breng aan de kook.
Laat ondertussen de mosselen uitlekken en doe ze in de wok. Roerbak ze in 4 min. mee. Schep de mosselen regelmatig om, zodat de de onderste mosselen boven komen. Voeg na 4 min. de helft van de lamsoren toe en roerbak 2 min. mee. Voeg dan tweede helft toe en roerbak nog 2 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op de borden. Neem de wok van het vuur. Gooi de mosselen die niet open staan weg. Schep de saus met de mosselen over de pasta en bestrooi met verse peper. Serveer direct.
Mosselen maken
Instructievideo - 04:50 min.
Pasta met mosselen en lamsoren
Mediterrane spaghetti met mosselen, room en lekker zilte lamsoren.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Gooi de mosselen weg die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die hierna open zijn gaan staan. Laat ze in koud water staan.
Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 1 min. Voeg de wijn en de kookroom toe en breng aan de kook.
Laat ondertussen de mosselen uitlekken en doe ze in de wok. Roerbak ze in 4 min. mee. Schep de mosselen regelmatig om, zodat de de onderste mosselen boven komen. Voeg na 4 min. de helft van de lamsoren toe en roerbak 2 min. mee. Voeg dan tweede helft toe en roerbak nog 2 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op de borden. Neem de wok van het vuur. Gooi de mosselen die niet open staan weg. Schep de saus met de mosselen over de pasta en bestrooi met verse peper. Serveer direct.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 kg verse mosselen
1 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
2 sjalotten
100 ml kookroom
100 ml droge witte wijn
300 g lamsoren
300 g schelpjespasta