Pittige wokrijst met zalm
Lekker oosters: zalm met rijst en veel groenten.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de ui 1 min. Voeg de paprika en paksoi toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Besprenkel de zalm met 2 tl pepersaus en eventueel zout. Bak de filets in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.
Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. op hoog vuur mee. Breng de rijst op smaak met de rest van de pepersaus en de munt en schep op de borden. Leg de zalm erbij.
Pittige wokrijst met zalm
Lekker oosters: zalm met rijst en veel groenten.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de ui 1 min. Voeg de paprika en paksoi toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Besprenkel de zalm met 2 tl pepersaus en eventueel zout. Bak de filets in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.
Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. op hoog vuur mee. Breng de rijst op smaak met de rest van de pepersaus en de munt en schep op de borden. Leg de zalm erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g pandanrijst
2 rode uien
1 gele paprika
4 el zonnebloemolie
300 g koelverse gesneden paksoi
300 g verse zalmfilets
6 tl Louisiana Gold green peppersauce
3 takjes verse munt